Warsztaty dla dzieci: Kawa z żołędzi, czyli kuchnia w czasie okupacji

Z czego robiono wojenną marmoladę? Jak smakowała powstańcza kawa z żołędzi? Tego dowiecie się podczas warsztatów „Kawa z żołędzi, czyli kuchnia w czasie okupacji”.

Podczas zajęć porozmawiamy m.in. o kulinarnych wyzwaniach, które czyhały na mieszkańców okupowanej Polski, a także wspólnie przygotujemy słynną żołędziówkę.

Warsztaty dedykowane są dla rodzin z dziećmi od 8. roku życia.

  • Sobota 11.10, godzina 11:30
  • Muzeum Powstania Warszawskiego, sala edukacyjna

 

Wstęp wolny po zgłoszeniu poprzez formularz rejestracyjny. W sekcji „Uwagi” prosimy podać dokładną liczbę dzieci i opiekunów, która pojawi się na warsztatach. 

KLIKNIJ i zgłoś swój udział teraz!

Liczba miejsc ograniczona! 

 

Zobacz także