Wielkanoc w okupacyjnej kuchni

Naszych najmłodszych gości zapraszamy na wielkanocne warsztaty, podczas których zajrzymy do okupacyjnej kuchni, gdzie trwają przygotowania do świąt. Uczestnicy zajęć dowiedzą się co to takiego był "erzac", czym zastępowano mąkę...

Naszych najmłodszych gości zapraszamy na wielkanocne warsztaty, podczas których zajrzymy do okupacyjnej kuchni, gdzie trwają przygotowania do świąt. Uczestnicy zajęć dowiedzą się co to takiego był "erzac", czym w wypiekach zastępowano mąkę, w jaki sposób pakowało się paczki wysyłane na święta jeńcom i czym groziło zdobywanie podstawowych produktów spożywczych. Na koniec zajęć wykonamy słodką świąteczną potrawę według jednego z zachowanych okupacyjnych przepisów.

Zajęcia odbędą się w niedzielę 20.03, dla dzieci w wieku 8-10 lat o godz. 11.30, dla dzieci w wieku 11-13 lat o godzinie 15.00. Obowiązuje rejestracja mailowa: warsztaty@1944.pl (od 14.03). W mailu rejestracyjnym prosimy o podanie godziny zajęć i danych dziecka (imię, nazwisko, wiek). Liczba miejsc ograniczona.

Zobacz także

Nasz newsletter